Velux ramen plaatsen

Velux ramen zijn al een tijdje erg populair in Nederland. Zonder al te veel moeite wordt er een raam geplaatst welke zorgt voor extra ventilatie en lichtinval. Wat zijn de gemiddelde kosten voor het laten plaatsen van Velux ramen en welke opties zijn er? Alles hierover vind u op deze pagina.

Inhoudsopgave

Kosten Velux ramen plaatsen

De prijs voor het laten plaatsen van Velux ramen variëren per glaszetter en per type Velux raam. Er zijn veel verschillende mogelijkheden m.b.t. afmetingen van het een Velux raam. Om enigszins een beeld te geven van de kosten voor het laten plaatsen van een Velux raam door Multi Concurrent, hebben we onderstaand overzicht voor u opgesteld:

Velux dakraam (b x h)Houten Velux ramen
(prijs inclusief btw
en plaatsing)
PVC Velux ramen (prijs inclusief
btw en plaatsing)
55 x 78 cm€ 500 - € 575€ 570 - € 625
66 x 98 cm€ 565 - € 610€ 620 - € 670
78 x 98 cm€ 640 - € 700€ 650 - € 710
78 x 140 cm€ 680 - € 740€ 750 - € 800
94 x 118 cm€ 760 - € 810€ 800 - € 860
94 x 140 cm€ 800 - € 850€ 825 - € 875
114 x 118 cm€ 800 - € 850€ 840 - € 880
114 x 140 cm€ 810 - € 870€ 880 - € 950
134 x 98 cm€ 850 - € 900€ 875 - € 900
134 x 140 cm€ 1.000 - € 1.040€ 1.040 - € 1.100

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde ter indicatie. Voor exacte prijzen raden we u aan een vrijblijvende offerte bij ons op te vragen.

HR++ glas

Velux ramen – opties & voordelen

Het merk Velux biedt veel verschillende soorten dakramen, dakkapellen en accessoires. Om u wegwijs te maken, zetten we de meest populaire soorten Velux ramen hieronder op een rij:

Tuimelvensters

De scharnieren van de tuimelvensters van Velux zijn aan de buitenkant van het raam bevestigd. Hierdoor kunt u het dakraam 180 graden “tuimelen”. Hierdoor kunt u het glas gemakkelijk schoon houden. Ook bevat de bedieningshandgreep op de bovenkant van het raam een ventilatieklep waardoor u altijd frisse lucht binnenlaat. Een Velux tuimelvenster kost gemiddeld € 525, inclusief btw en montage door Multi Concurrent.

Uitzettuimelvensters

De uitzettuimelvensters van Velux werken in feite hetzelfde als de normale tuimelvensters. Toch verschillen de ramen van elkaar. Naast de draaifunctie van 180 graden, is het mogelijk om de dakhelling tot 45 graden uit te zetten. Als u dit raam uitzet, ligt het scharnierpunt aan de bovenzijde van het dakraam. Hierdoor creëert u een nog weidser uitzicht en krijgt u meer lichtinval. Het uitzettuimelvenster van Velux wordt vooral gebruikt als het dakraam hoog geplaatst is, bijvoorbeeld boven een knieschot. De prijs van deze uitzettuimelvensters ligt iets hoger dan de normale tuimelvensters van Velux. Gemiddeld betaal je hier € 740 voor, inclusief btw en montage door Multi Concurrent.

Integra dakramen

Voor wie aan een (uitzet)tuimelvenster niet genoeg heeft, is er het Integra dakraam van Velux. Dit luxe Velux dakraam is op afstand bedienbaar, waardoor dit het meest comfortabele dakraam van Velux is. Bij de bevestiging van dit dakraam ontvangt u een bedieningstablet. Hiermee kunt u overal in huis het dakraam openen of sluiten. Vergeet u wel eens uw ramen te sluiten voordat u weggaat? Met de Integra dakramen van Velux is dit geen probleem: de regensensor sluit de ramen automatisch wanneer deze regen detecteert. Het nadeel van Integra dakramen is dat de prijs van dit type doorgaans een paar honderd euro hoger ligt dan bovenstaande soorten.

Daglichtsystemen

(Uitzet)tuimelvensters en Integra Velux dakramen voorzien de kamer al van veel daglicht, maar een Velux daglichtsysteem verlicht zelfs de verste uithoeken van de kamer. Daarnaast verhogen de daglichtsystemen de sfeer in uw kamer, door het bredere uitzicht dat dit type dakraam mogelijk maakt. Dit daglichtsysteem van Velux kent dus vele voordelen.

Daglichtsystemen van Velux zijn in de volgende combinaties beschikbaar:

 • Horizontaal duo: twee Velux ramen naast elkaar
 • Horizontaal triple: drie Velux ramen naast elkaar
 • Verticaal duo: twee Velux ramen boven elkaar
 • Verticaal triple: drie Velux ramen boven elkaar

Naast deze vier standaard opties biedt Velux de mogelijkheid zelf een daglichtsysteem samen te stellen. We raden we je aan om een vakspecialist te raadplegen voor de prijsinformatie hiervan.

Velux dakkapellen

Velux dakkapellen hebben een groot voordeel: Er is geen vergunning nodig voor de plaatsing. Bovendien neemt de plaatsing van de dakkapellen van Velux slechts één dag in beslag. De dakkapellen van Velux zijn er in verschillende soorten. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit een dakkapel op maat of een serre dakkapel die tot drie keer zoveel zon binnenlaat. U betaalt voor een Velux dakkapel ongeveer € 3.000 tot € 7900.

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Waarop letten bij plaatsen Velux ramen?

Hebt u interesse in het laten plaatsen van een Velux raam? Er zijn een aantal dingen waar u goed op dient te letten bij het kiezen van het juiste Velux raam. Deze punten leest u hier:

 • Juiste maat
  Kies de juiste maat voor de kamer waar het Velux raam zal worden geplaatst. Het raam dient voldoende ventilatie en daglicht te geven aan de desbetreffende kamer.
 • Balken
  Lopen er horizontale balken door uw dak? Dan is het slim een Velux raam te kiezen dat precies tussen de horizontale balken in past. Het is niet noodzakelijk, daar de dakconstructie kan worden aangepast, maar het scheelt u veel extra kosten.
 • Vochtige ruimtes
  In vochtige ruimtes raden we aan om te kiezen voor de kunststof variant van Velux (GGU dakraam). Een kunststof dakraam is voorzien van een 3mm coating – een toplaag van polyurethaan. Dankzij deze coating heeft het dakraam gegarandeerd een lange levensduur, zelfs in de meest vochtige ruimtes.

Glaszetter glas plaatsen

Vrijblijvende offerte aanvragen

Bent u geïnteresseerd in het laten plaatsen van een Velux raam in uw woning? Multi Concurrent heeft meerdere erkende en ervaren glaszetters in dienst die deze klus gemakkelijk voor u uitvoeren. Wij streven ernaar uw project zorgvuldig en professioneel uit te voeren, voor een zo laag mogelijke prijs. Het is slim om uw projecten m.b.t. glas uit te besteden aan een professionele glaszetter.

Wij streven ernaar u binnen drie werkdagen te voorzien van een vrijblijvende offerte.

Velux ramen laten plaatsen door Multi Concurrent

Wilt u Velux ramen laten plaatsen door een ervaren glasspecialist? De vakmannen van Multi Concurrent werken professioneel en nauwkeurig om uw glas zo optimaal mogelijk te plaatsen.
Voor meer informatie of het aanvragen van een vrijblijvende offerte kunt u direct contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar via ons contactformulier op deze website, onder de knop “contact”. Telefonisch zijn wij bereikbaar op telefoonnummer: 06-40125121 en per e-mail zijn wij bereikbaar op e-mailadres: info@multiconcurrent.nl.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.