Goedkope aanbouw

Een mooie aanbouw hoeft niet duur te zijn. Er zijn verscheidene manieren waarop u voor een lage prijs toch extra ruime aan uw woning kunt toevoegen. Een goedkope aanbouw is vaak geen luxe aanbouw en is ook niet de grootste aanbouw, maar is wel een volledig functionele ruimte waarmee u kunt doen wat u wilt. Als u een goedkope aanbouw wilt laten plaatsen, dan is de onderstaande informatie vast handig.

Inhoudsopgave

Goedkope aanbouw: kosten

Onder een goedkope aanbouw wordt vaak een standaard prefab aanbouw bedoeld. Deze heeft een plat dak, een deur naar buiten, een standaard aantal ramen en geen extra opties. De aanbouw is wel volledig afgewerkt en klaar om gebruikt te worden. De kosten voor een goedkope aanbouw hangen af van een aantal zaken, zoals de afmetingen en de materialen. De onderstaande tabel geeft u een idee van de kosten die daarbij horen, inclusief btw, arbeidskosten en materialen.

Soort prefab aanbouwPrijs per eenheid
Standaard€ 1100 - € 1500 per m2
Standaard aanbouw 3 meter x 5 meter€ 16.500 - € 22.500
Casco oplevering30% goedkoper

aanbouw

Wat is een prefab aanbouw?

Het woord prefab is een afkorting van het Engelse woord prefabricated. Het is een bouwwerk dat van tevoren in elkaar wordt gezet in een fabriek en daarna op uw locatie alleen nog als een bouwpakket moet worden samengevoegd. De leverancier biedt een paar modellen aan en verschillende standaard afmetingen. Deze kiest u uit een catalogus en kunt u uitbreiden met extra opties, mocht u dat willen. Prefab is aanzienlijk goedkoper dan maatwerk, omdat er minder arbeid nodig is. Er hoeft geen ontwerp gemaakt te worden, want dat is al gedaan. Omdat de aanbouw snel kan worden geplaatst is er ook nauwelijks overlast tijdens de werkzaamheden. Het grote nadeel van prefab is dat u geen inspraak heeft in het ontwerp en kiest uit de modellen die de leverancier aanbiedt.

Tips voor een goedkope aanbouw

Kiezen voor prefab is dus één manier waarop u een aanbouw kunt realiseren die goedkoper is. Er zijn ook andere manieren waarop u geld kunt besparen zonder dat u moet inleveren op de kwaliteit en het uiterlijk van uw aanbouw. Multi Concurrent heeft enkele tips voor u samengesteld waarmee u op uw nieuwe aanbouw bespaart.

  • Casco oplevering: een casco oplevering levert u een besparing op van 30%. U krijgt dan een wind- en waterdichte aanbouw, maar de afwerking is niet gedaan. Het leggen van de vloeren, het stucwerk, de verwarming, de elektra, schilderwerk en andere afbouwwerkzaamheden moet u dan nog zelf doen. Het is een ideale optie voor doe-het-zelvers die graag de handen uit de mouwen steken en zo een unieke inrichting willen creëren.
  • Vergunningsvrij: als u uw aanbouw aan de achterkant van uw woning plaatst en als u zich aan de regels van uw gemeente houdt met betrekking tot de afmetingen van de aanbouw, dan kunt u deze in veel gevallen vergunningsvrij plaatsen. Een vergunning kost tijd en geld en door deze te vermijden krijgt u uw aanbouw sneller en bespaart u de kosten voor de aanvraag.
  • Vergelijk offertes: vraag altijd een aantal offertes op bij aannemers uit uw omgeving of landelijke aannemers die u zelf selecteert. Als u 3 tot 6 offertes heeft en deze naast elkaar legt, dan krijgt u een exact overzicht van wat u voor hoeveel geld krijgt. U kiest dan ook gemakkelijk de goedkoopste aannemer uit en weet zeker dat u nooit te veel betaalt.
    Een serre: een serre is een aanbouw die voor het grootste gedeelte uit glas bestaat. Wilt u een schuur of een bijkeuken, dan is een serre niet de meest geschikte keuze, maar voor een woonkamer of een kantoor is een serre schitterend. En serres zijn vaak goedkoper om te plaatsen dan een standaard aanbouw.

 

Over Multi Concurrent

Hoe werkt het?

Stappenplan

Offerte aanvraag

U vraagt een vrijblijvende offerte aan.

Stappenplan

24 uur antwoord

U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Stappenplan

Klus uitvoeren

Bij akkoord voeren wij de klus uit.

Stappenplan

Tevreden klant

Wij gaan pas weg als u tevreden bent.

Heeft u nog vragen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Multi Concurrent is onderaan de streep het goedkoopste

Bent u op zoek naar de aannemer die u de beste prijs/kwaliteit verhouding kan leveren, dan hoeft u niet verder meer te kijken. Multi Concurrent zal u het beste aanbod doen en daarvoor levert u niets aan kwaliteit in. Onze monteurs zijn erkend en geschoold, zij plaatsen voor u een kwalitatieve aanbouw en nemen alle zorgen van u weg. U krijgt bij ons ook een projectleider aangewezen die uw belangen behartigt en waardoor communicatie gemakkelijker gaat. We nemen alles over, van ontwerp tot realisatie en bezorgen u de aanbouw van uw dromen.

Beoordelingen

Wat klanten over ons zeggen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stuur ons een vraag door of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier.